Informacje korporacyjne

21 grudnia 2012

Magia Świąt oczami dzieci

Magia Świąt oczami dzieci

Obraz Świąt w oczach dziecka ma swoją niepowtarzalną magię. Maluchy zdają się zauważać to, co w tym czasie jest najważniejsze i pokazują to na swoich rysunkach – malując dzwoneczki, pierwszą gwiazdę czy bożonarodzeniową szopkę. ...

Czytaj więcej >>

04 grudnia 2012

Raport Nestlé najlepszym debiutem Raportów Społecznych 2012!

Raport Nestlé najlepszym debiutem Raportów Społecznych 2012!

Raport z realizacji strategii, polityk i dobrych praktyk odpowiedzialnego biznesu Nestlé w Polsce został nagrodzony w konkursie Raporty Społeczne 2012 w kategorii Najlepszy Debiut. Jury, w którego skład weszli eksperci z dziedziny ekonomii, ochrony środowiska, spraw społecznych i społecznej odpowiedzialności biznesu, doceniło w publikacji szczegółowy i kompleksowy opis działań firmy. ...

Czytaj więcej >>

21 listopada 2012

Nestlé stawia na bezpieczeństwo

Zakład Nestlé Polska S.A. Oddział w Kaliszu został laureatem konkursu „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej” realizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy. Firma zdobyła pierwsze miejsce na szczeblu regionalnym, w kategorii pracodawców zatrudniających powyżej 250 pracowników. ...

Czytaj więcej >>

16 listopada 2012

Superbrands 2013 dla marek Nestlé!

Marki należące do portfolio Nestlé – kluczowego producenta żywności w Polsce oraz lidera na rynku światowym – wyróżniono prestiżowym tytułem Superbrand w aż 6 kategoriach. Tym samym zostały uznane za najlepsze brandy w kraju, które cechuje wysoka jakość produktów, silna obecność na rynku oraz siła wizerunkowa. ...

Czytaj więcej >>

01 października 2012

Nestlé wśród najbardziej odpowiedzialnych firm na świecie

Nestlé wśród najbardziej odpowiedzialnych firm na świecie

Nestlé S.A. zajęło pierwsze miejsce wśród firm spożywczych pod względem zaangażowania na rzecz ograniczania zmian klimatycznych. Do rankingu, przygotowanego przez pozarządową organizację Carbon Disclosure Project, zaproszono 500 światowych przedsiębiorstw z różnych sektorów. ...

Czytaj więcej >>

25 września 2012

Jedz smacznie i zdrowo – pamiętaj o drugim śniadaniu i zdrowej przekąsce

Zdrowe żywienie oznacza regularne jedzenie pięciu posiłków dziennie – trzech głównych: śniadania, obiadu i kolacji oraz dwóch mniejszych: drugiego śniadania i przekąski. Niestety, jak wynika z najnowszych, zrealizowanych w lipcu 2012 roku badań instytutu badawczego Ipsos „Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków”, synonimem zdrowia jest wciąż model trzech posiłków. ...

Czytaj więcej >>

13 września 2012

Działaj ekoLOGICZNIE! Weź przykład z Nestlé

Działaj ekoLOGICZNIE! Weź przykład z Nestlé

Dzięki nowelizacji ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach[*] Polska wykonała ważny krok w kierunku europejskiego standardu zagospodarowania odpadów komunalnych. Za sprawą przyjętej regulacji sortowanie śmieci stanie się powszechną zasadą, a z gmin powinny zostać wyeliminowane nielegalne wysypiska. ...

Czytaj więcej >>

20 sierpnia 2012

Jedz smacznie i zdrowo – częściej znaczy lepiej!

Jedz smacznie i zdrowo – częściej znaczy lepiej!

Dla ponad 41% Polaków zdrowe żywienie oznacza regularne jedzenie śniadania, obiadu i kolacji. Do tej puli posiłków, by było naprawdę zdrowo, należy dodać drugie śniadanie oraz przekąskę po obiedzie. Regularne jedzenie pięciu posiłków dziennie wcale nie musi być trudne. ...

Czytaj więcej >>

09 sierpnia 2012

Wyniki finansowe Nestlé S.A. - I półrocze 2012 (wersja angielska)

Wyniki finansowe Nestlé S.A. - I półrocze 2012 (wersja angielska)

First Half 2012: steady momentum, full-year outlook confirmed - Sales of CHF 44.1 billion, 6.6% organic growth, 2.9% real internal growth- Trading operating profit of CHF 6.6 billion (+6.3%), margin 15.0% (-10 bps)- 12.9% organic growth in emerging markets and 2.6% in developed markets- Underlying earnings per share CHF 1.63 up 12.4% in constant currencies- The Group’s operating...

Czytaj więcej >>

31 lipca 2012

CSV buduje przewagę konkurencyjną na rynku

CSV buduje przewagę konkurencyjną na rynku

Z biznesem odpowiedzialnym społecznie wiąże się zarówno nieustanny proces doskonalenia i zmiany, jak i przewidywania trendów i wyznaczania wyzwań dla konkretnych branż oraz całej gospodarki. O efektach tych działań dowiadujemy się z coraz częściej publikowanych raportów społecznych, które zyskują na popularności zarówno wśród firm, jak i potencjalnych akcjonariuszy. ...

Czytaj więcej >>

20 czerwca 2012

Dolnośląskie może być dumne ze swoich dietetyków

Dolnośląskie może być dumne ze swoich dietetyków

Prężnie rozwijające się zagraniczne firmy, znakomite warunki naturalne i bardzo dobre uczelnie to tylko niektóre z zalet województwa dolnośląskiego. Teraz do tych atutów mieszkańcy Wrocławia i okolic mogą dołączyć także wysoki poziom kształcenia w dziedzinie dietetyki. ...

Czytaj więcej >>

19 czerwca 2012

Mazowieccy studenci udowodnili swoją wiedzę i umiejętności. Podsumowanie projektu Nestlé

Mazowieccy studenci udowodnili swoją wiedzę i umiejętności.  Podsumowanie projektu Nestlé

Europejskie centrum życia gospodarczego, finansowego i politycznego oraz szczególnie atrakcyjny region turystyczny – to najczęściej wymieniane atuty regionu mazowieckiego. Mieszkańcy terenu położonego w środkowym biegu Wisły mogą wśród jego licznych zalet wymienić także duży potencjał akademicki i naukowy, w tym wysoki poziom edukacji w zakresie dietetyki. ...

Czytaj więcej >>

11 czerwca 2012

Bezpiecznie i z troską o środowisko – tak jest w Nestlé

Nestlé Polska S.A. promuje wśród pracowników 6 dobrych zasad. Projekt jest elementem globalnej strategii Nestlé Safety, Health & Environment (SHE), która zakłada prowadzenie działalności z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa w miejscu pracy oraz w trosce o środowisko naturalne (A passion to deliver Zero harm to People and the Environment). ...

Czytaj więcej >>