Archiwum komunikatów prasowych

08 grudnia 2014

Nowe warzywne smaki posiłków GERBER Moja pierwsza łyżeczka – Dynia i Brokuły

Nowe warzywne smaki posiłków GERBER Moja pierwsza łyżeczka – Dynia i Brokuły

Wprowadzanie nowych smaków i konsystencji do diety dziecka karmionego od narodzin wyłącznie mlekiem mamy może stać się niemałą rewolucją. Dlatego rozszerzając dietę malucha lub komponując różnorodne posiłki z pojedynczych składników, warto sięgnąć po nowe produkty GERBER z linii Moja pierwsza łyżeczka – Dynię i Brokuły. ...

Czytaj więcej >>

05 grudnia 2014

Nestlé zmniejsza ilość soli w swoich produktach. 10% soli mniej w produktach Winiary do 2016 roku.

Nestlé zmniejsza ilość soli w swoich produktach. 10% soli mniej w produktach Winiary do 2016 roku.

Już o 23% zredukowano obecność soli w produktach Winiary w latach 2005 – 2013. W latach 2014 – 2016 Nestlé będzie kontynuować ten trend – soli będzie mniej jeszcze o co najmniej 10%. Zgodnie z rekomendacjami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) konsumpcja soli nie powinna przekraczać 5g dziennie. ...

Czytaj więcej >>

20 listopada 2014

Nowy cyfrowy Raport Nestlé w Polsce w zakresie Tworzenia Wspólnej Wartości jest już dostępny na www.nestle.pl oraz fanpage’u Nestlé na Facebooku.

Nowy cyfrowy Raport Nestlé w Polsce w zakresie Tworzenia Wspólnej Wartości jest już dostępny na www.nestle.pl oraz fanpage’u Nestlé na Facebooku.

Gdzie Nestlé kupuje jabłka do produktów dla dzieci i niemowląt marki GERBER? Skąd pochodzą buraki do produkcji Barszczu Czerwonego WINIARY? Jakie działania podejmuje Nestlé w kwestii zużycia wody? Ile ton opakowań udało się zredukować w ciągu ostatnich 2 lat? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdują się w nowym Raporcie Tworzenia Wspólnej Wartości za lata 2012-2013 dostępnym...

Czytaj więcej >>